A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és meg
sózzuk. A
tejbe beáztatjuk a zsemlét, és kicsavarjuk, a
szilvát pedig beletesszük a mustba. Az egyik
hagymát felaprítjuk, és
vajon megpároljuk. A
gombát kis darabokra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, majd a
hagymához adjuk.
sóval,
borssal ízesítjük, és puhára pároljuk. A
tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összedolgozzuk a zsemlékkel, a fehérjét felverjük, majd a zsemlés masszához adjuk. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, feltekerjük, és összekötjük.
Kikenünk egy tűzálló tálat, felkarikázzuk a kétféle répát és a másik
hagymát és a
fokhagymákat, majd az aljába terítjük. Rátesszük a hústekercseket. Olajat forrósítunk, majd leöntjük vele a húst, és sütőben megsütjük. Közben többször meglocsoljuk a levével.
Lecsöpögtetett
szilvával tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>