A megtisztított lábszárhoz adjunk bőségesen vizet, ha felfőtt mérsékeljük a lángot és tegyük bele a felvágott répát, vörös
hagymát, póré
hagymát,
zellert és zöldfűszert. Ízesítsük a
sóval, a
borssal és a
szegfűszeggel. Takarékon 3 órán át pároljuk, majd leszűrjük. Az alaplevet főzzük egy órán át.
A felhevített
vajon futtassuk meg a
lisztet és keverjük a levesbe. Jól dolgozzuk össze a
tejszínt, a
tojássárgáját, valamint a petrezselymet és adjuk a mártáshoz. Melegítsük fel és tegyük félre.
Az összevágott
gombához adjuk a vizet, a
vajat és ízlés szerint
sót, valamint
borsot. Facsarjuk rá a
citromot, helyezzünk rá fedőt és pároljuk negyed óráig.
A lábszárról szedjük le a húst, öntsük rá az alapléből készült szószt és a
gombás keveréket. Rotyogtassuk 10 percig és már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>