A zöldségekből és fél liter
vízből levest készítünk, és lefedve 20 percig forraljuk. Beletesszük a halat, a garnélát, és még 15 percig főzzük. Amikor megfőtt levesszük a tűzről, leszűrjük, a garnélát félretesszük, a halat kiszálkázzuk, és villával összetörjük. A
tejet felforraljuk, és beletesszük a felaprított kenyeret. Összekeverjük a halat, a kenyeret, a
tojások sárgáját és a
sajtot. A fehérjét kemény habbá verjük, és a halas masszához keverjük, majd beleöntjük egy ki
vajazott koszorú formába. 180 fokra előmelegített sütőbe 45 percig sütjük.
Mártás:
A
vajat megolvasztjuk, megpirítjuk benne a
lisztet, felöntjük a hal főzőlevével, és 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a
tejszínt, és krémesre keverjük.
A halkoszorút tányérra borítjuk, a mártást a közepébe öntjük, és a garnélákkal díszítjük.
Elkészítési idő: másfél óra
nehézségi fok: közepes
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>