Olasz karamellkrém receptHány személyre: 6 személyre
» alapkaramell:
» 100 g por
cukor» zöldségolaj a forma kikenéséhez
» krém:
» 500 ml
tej» fél rúd vanília, közepén kettétörve
» 35 g fehér
csokoládé» 3 egész
tojás» 1
tojássárgája
» 85 g por
cukor» tálaláshoz:
» 1 gerezdekre szedett
narancs» 2 adag friss málna
» fehér
csokoládé-forgácsok
A cukrot melegítsük fel a karamellhez, amikor olvadni kezd keverjük folyamatosan. Amikor feloldódott adjunk hozzá 3 ek. vizet, és keverjük, amíg nem lesz szirupos állagú. Öntsünk 3 mm karamellt nyolc kikent sütőformába.
A krémhez melegítsük fel a
tejet a vaníliával, és forraljuk fel. Vegyük le a tűzről, és tegyük bele a
csokoládét.
Verjük fel a
tojásokat a
tojássárgájával és a
cukorral, és kevergetés mellett öntsük bele a
csokoládés
tejet. A
tej ne legyen túl meleg! Vegyük ki a vaníliarudat, és szűrjük át a keveréket.
Tegyük bele a krémet a formákba, és tegyük őket sütőedénybe. Az edényt öntsük fel forró
vízzel, hogy a formák kétharmadáig érjen. Süssük 20-25 percig. Hagyjuk kihűlni, és tegyük 2 órára hűtőbe. Fordítsuk ki őket egy tányérra, és öntsük rájuk a formában maradt karamellt. Díszítsük
narancsgerezdekkel, málnával és
csokoládéforgáccsal.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>