Thai halas-zöldséges tekercs kétféle mártással receptHány személyre: 8 személyre
» 0,5 dl
szójaszósz
» 1 evőkanál
méz» 1 kiskanál pirítottszezám-olaj
» fél kiskanál fekete
szezámmag» 1 gerezd
fokhagyma, összevágva
» 5 dkg
rizspálca
» 25 dkg
lazac» 0.5 dl ízesítés nélküli
rizsbor
ecet» 1,5 kiskanál reszelt, friss
gyömbér» 5 dkg reszelt
sárgarépa» 3 dkg aprított friss
menta» 2 új
hagyma, vékonyra szeletelve
» 8
rizspapír, csomagolni
» 10 dkg római
saláta, falatnyira tépkedve
» mangós-zöld
citromos mártás:
» 2 gerezd
fokhagyma, zúzva
» 5 dkg vörös
hagyma, finomra aprítva
» 1 friss jalapeno
paprika, 3 dkg
koriander, finomra aprítva
» 45 dkg hámozott mangó, aprítva, 1 zöld
citrom leve és még egy kicsi
»
só,
bors,ízlés szerint
Mangós-zöld
citromos mártás:
A hozzávalókat összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, és állni hagyjuk.
Egy tálban a
szójaszószt, a
mézet, a szezámolajat és s
fokhagymát összekeverjük. A
rizspálcákat forró
vízben lefedve 2-3 perig főzzük, majd leszűrjük és hideg
vízzel leöblítjük. A
lazacot, az
ecetet és a
gyömbért egy tálban összeforgatjuk. A
sárgarépát, as
mentát, és az új
hagymát is egy tálban összekeverjük. Egy
rizspapírlapot egy lapos tál meleg
vízbe merítjük. Majd két nedves konyha közé fektetjük, 3-4 percig állni hagyjuk. A
rizspapírt sima felületre fektetjük, a
salátát, a
rizspálcákat, és a
lazac- és
sárgarépás keveréket rétegezve rátesszük, és óvatosan felhengereljük. Az oldalát, ahogy haladunk behajtjuk. Félbevágva, mártogatóssal kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>