A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kifilézzük és a maradékot felengedjük
vízzel. Beleszeljük a
hagymát,
sózzuk és főzzük egy háromnegyed órát.
Ki
vajazunk egy tepsit és ebbe tesszük a bevagdalt, be
sózott
pontyszeleteket. A bort és a halléből 2 decilitert rálocsolunkk, lefedjük és egy negyed órára a sütőbe tesszük.
A
vajon a
gombát sütni kezdjük,
sózzuk,
borsozzuk és meglocsoljuk a
citrom levével. Rászórjuk a
lisztet, hozzákeverjük a
tejfölt és felöntjük egy kis halalaplével. Ha már nem főzzük, akkor a
tojások sárgáját és a petrezselymet is beledolgozzuk. Ezt a mártást a halra kanalazzuk és sütőben még egy negyed óráig pirítjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>