A halcsontokat megtisztítjuk, majd egy lábosba tesszük, és 1,3 liter
vízzel feltöltjük.
sózzuk, majd háromnegyed órát így főzzük. Eközben a felaprózott
hagymát olajon megfuttatjuk, majd a felszeletelt
gombát és
paprikát hozzáadjuk. Miután ezek megpirultak, beletesszük a
paradicsomot, és piros
paprikát szórunk rá. A
lisztet, a
tejfölt, és fél deci vizet összekeverünk, majd ezt is a
gombához adjuk. Eközben a halalaplevet leszűrjük, a
gombához öntjük, és tovább forraljuk. A halgombóc elkészítése: a
pontyot ledaráljuk, majd hozzákeverjük a keményítőt, a
sót, a
borsot, a felaprózott petrezselymet és a felvert
tojásfehérjét. Ebből gombócokat formázunk, és forró
vízben kb. 5 perc alatt kifőzzük. Végül a galuskát a levesbe szaggatjuk, a gombócokat hozzáadjuk, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>