A zöldségeket megtisztítjuk, majd a köménnyel együtt lereszeljük. Alufóliából nyolc darabot tépünk le, bekenjük őket kevés
olívaolajjal, majd négyre kanalazzuk a zöldségreszeléket és 1-1
kakukkfűágat. A
lazacból 16 egyforma darabot levágunk, majd mindegyik zöldséghalomra 4-4-et teszünk egy-egy
kaporlevéllel. Ezután óvatosan ráfolyatunk kevés bort, majd a maradék alufóliával befedjük ezeket, és sütőben kb. negyed óra alatt készre sütjük. Eközben a felaprózott
hagymát
vajon megpirítjuk, majd felöntjük a brandyvel, és mikor elpárolgott, hozzáadjuk az összetört
mandulát és a felszeletelt
gombát. Sózzuk,
borsozzuk, felöntjük a
tejszínnel, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ezután a
lazacokat kicsomagoljuk, a
citromgerezdekkel díszítjük, majd a
gombamártással meglocsolva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>