Elkészítési idő: kb 45 perc
Energiatartalom: 485 kcal/2038 kj adagonként
A sütőt melegítsük elő 225 fokra, légkeverés esetén 205 fok is elegendő. A tésztát főzzük ki a megfelelő módon. A vörös
hagymát és a
fokhagymát pucolás után daraboljuk fel apró kockákra. A mangdoldot alapos mosás után válasszuk el a szárától, és vágjuk fel szélesebb csíkokra, míg a szárat pedig keskenyebbekre. A
lazacokra csepegtessünk
citromlevet,
sóval és
borssal ízesítsük és szórjuk meg a
citrom lereszelt héjával. A
mozzarella sajtot daraboljuk fel, a rákot pedig alaposan mossuk meg, majd itassuk le róla a vizet.
Az
olívaolajat hevítsük fel egy serpenyőben, majd tegyük bele a vörös
hagymát, és a ddig kevergessük, míg szép üveges nem lesz. Azután már beletehetjük a
fokhagymát és a mangoldok szárait. Ízesítsük némi
sóval és
borssal, valamint adhatunk hozzá egy kevéske reszelt
szerecsendiót is. Összekeverve pároljuk, majd körül belül 5 perce elteltével adjuk hozzá a mangoldleveleket is, és további 3-4 percen át pároljuk megkeverve. Közben
vajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat. Ebbe a tálba rakjuk bele a tésztát, és a mangoldos keveréket is, és forgassuk össze. Erre terítsük szét a hal ás rákdarabokat, majd azokra osszuk el a
mozzarelladarabokat. Így előkészítve tegyük a sütőbe, ahol negyed órán át süssük. Miután elkészült rögtön tálalható.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>