Málnatorta receptHány személyre: 6-8
» A rázott tésztához
» 125 g
vaj» 170 g búza
liszt» 2 csapott teáskanál sütőpor
» 2 csapott evőkanál búzadara
» 150 g
cukor» 3
tojás» 2 evőkanál málna
pálinka» A töltelékhez
» 300 g mélyhűtött málna
» A megkenéshez és díszítéshez
» 2 evőkanál málnazselé
» 200 g jég
csokoládé» por
cukor
Fogjunk egy tálat és a
vajat olvasszuk fel a tésztához és hagyjuk kihűlni. Vegyünk elő egy kb. 3 literes edényt, amiben keverjük el a sütőport a
liszttel, majd a darával és a
cukorral, végül adjuk hozzá a
tojásokat, a folyékony
vajat és egy kevés málna
pálinkát. Az edényt egy fedéllel jól zárjuk le. A lezárt edényt többször 15-20 másodpercen keresztül rázzuk, azért, hogy az alapanyagok alaposan elkeveredjenek, majd ezután egy keverőkanállal alaposan keverjük is össze a hozzávalókat.
A kapott tésztát egy tűzálló kikent sütőformába öntsük bele és a te
tejét simítsuk el. Majd szórjuk meg a málnával. 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb 25-30 percen át.
A sütés után tegyük a formát sütemény
rácsra. A simára elkevert zselét ecsettel azonnal kenjük fel a még meleg süteményre. A jég
csokoládét vágjuk fel durvára és ha a sütemény kihűlt szórjuk meg a te
tejét vele díszítésképpen, végül por
cukorral is meghinthetjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>