A halat felszeleteljük, egy kevés
sót és egy kis
citromlevet teszünkrá. Egy sütőbe helyezhető tálat
vajjal kikenünk, belefektetjük a halszeleteket, majd alufólia alatt, sütőben megsütjük. (Kb. 15 perc alatt.)
Mialatt sül a hal mártást készítünk. Besamell mártást készítünk, a
vajat tűzön megolvasztjuk, majd
lisztet
tejet teszük hozzá. Óvatosan, vigyázva főzzük, hogy ne égjen le. A tűzről levéve beletesszük a
sajt felét, a
tojássárgáját és
a sült hal levét. A már majdnem elkészült mártásba belekverjük a fűszereket, majd a halra öntjük. A
sajt maradék
felét a hal te
tejére szórjuk, ezután sütőben pirosra sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>