Egy diónyi
vajon futtassuk meg a felszeletelt répát, póré
hagymát és egy
zellert 10 perc alatt, majd dolgozzuk hozzá a halfejeket és szálkákat. Süssük 2 percig, majd adjuk hozzá a bort, egy liter vizet és a fűszercsokrot. Ízesítsük
sóval és
borssal. Helyezzünk rá fedőt és pároljuk 10 percig, ezután pedig szűrjük le egy szitán és nyomkodjuk át.
A megmosott, lecsöpögtetett
lazacfiléket szórjuk meg
sóval,
borssal, tegyünk rá 3-4
spenótlevelet, fedjük be a nyelvhallal és göngyöljük össze. Tegyük őket ki
vajazott formákba és előmelegített sütőben 5 perc alatt süssük meg.
Egy diónyi
vajat olvasszunk meg, majd dolgozzuk hozzá a
lisztet, engedjük fel az alaplével és főzzük 2 percig. Ezután dolgozzuk hozzá a felvert
tejszín és
tojássárgáját, valamint a
szilvát. Pároljuk 2 percig, majd hagyjuk kicsit állni, tálaláskor pedig kanalazzuk a halakra és dekoráljuk
spenóttal, valamint metélő
hagymával.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>