Elkészítési idő: kb 55 perc
Energiatartalom: 531 kcal/2228 kj adagonként
Créme fraiche elkészítése:
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, a következőképpen tehetjük. 2-5 dl hab
tejszínt alaposan ki keverjünk ki egy evőkanál íróval. Hagyjuk állni akár egy egész napot is lefedve. Hűtőbe nem kell tenni, de óvjuk a közvetlen melegtől. Majd megint keverjük össze alaposan és hűtőben tárolva több mint 1 hétig felhasználható.
Elkészítés:
A szemlingeket
sózzuk és
borsozzuk alaposan, és csepegtessünk rá
citromlevet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, légkeverés esetén elég 160 fok is.
A turbolyát aprózzuk fel, és két evőkanálnyit tegyük félre. A kenyér héját vágjuk le, majd a belét vágjuk kockákra. A lágy
sajtot reszeljük le. A felaprózott turbolya nagy részét, a kenyérkockákat, a
mandulát és a lágy
sajtot keverjük össze. 3 evőkanálnyi créme fraiche-t keverjük össze a
mustárral, majd keverjük hozzá a
mandulás keverékhez. Ezt tölteléket töltsük bele a halakba. A hasüreg összezárásához használhatunk fogpiszkálókat.
Egy nagyobb sütőedényt kenjünk ki, ebbe rakjuk a halakat, majd öntsük hozzá a bort, és osszuk el rajtuk a
vajat. A halakat az előmelegített sütőben 30-35 percen át pároljuk. Ha elkészült vegyük ki a halakat a sütőedényből, de gondoskodjunk róla, hogy ne hűljenek ki. A sütőtál tart
almát öntsük egy lábasba, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy legalább 250 ml legyen. Ehhez öntsük hozzá a maradék créme fraiche-t, majd kezdjük el főzni. Ezt addig tegyük, míg megfelelően be nem sűrűsödik. Közben mossuk meg az új
hagymát, és karikázzuk fel. Ha a mártás megfelelően besűrűsödött
sóval és
borssal ízesítsük, adjuk hozzá az új
hagymát és a maradék turbolyát. Ha elkészültünk tálalhatjuk, fél halat adagonként. Köretként
paradicsomsalátát és a korábban elkészített mártást kínáljuk hozzá.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>