Pataki szemling recept

Hány személyre: 4

» 2 konyhakész szemling
» 200 g créme fraiche
» 1 csokor turbolya
» 2 szál újhagyma
» 2 evőkanál felaprózott mandula
» 2 teáskanál mustár
» 1 citrom leve
» 200 ml száraz fehérbor
» 3 evőkanál vaj
» 150 g lágy sajt
» 2 szelet fehér kenyér
» bors
»
Elkészítési idő: kb 55 perc
Energiatartalom: 531 kcal/2228 kj adagonként
Créme fraiche elkészítése:
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, a következőképpen tehetjük. 2-5 dl habtejszínt alaposan ki keverjünk ki egy evőkanál íróval. Hagyjuk állni akár egy egész napot is lefedve. Hűtőbe nem kell tenni, de óvjuk a közvetlen melegtől. Majd megint keverjük össze alaposan és hűtőben tárolva több mint 1 hétig felhasználható.
Elkészítés:
A szemlingeket zzuk és borsozzuk alaposan, és csepegtessünk rá citromlevet. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, légkeverés esetén elég 160 fok is.
A turbolyát aprózzuk fel, és két evőkanálnyit tegyük félre. A kenyér héját vágjuk le, majd a belét vágjuk kockákra. A lágy sajtot reszeljük le. A felaprózott turbolya nagy részét, a kenyérkockákat, a mandulát és a lágy sajtot keverjük össze. 3 evőkanálnyi créme fraiche-t keverjük össze a mustárral, majd keverjük hozzá a mandulás keverékhez. Ezt tölteléket töltsük bele a halakba. A hasüreg összezárásához használhatunk fogpiszkálókat.
Egy nagyobb sütőedényt kenjünk ki, ebbe rakjuk a halakat, majd öntsük hozzá a bort, és osszuk el rajtuk a vajat. A halakat az előmelegített sütőben 30-35 percen át pároljuk. Ha elkészült vegyük ki a halakat a sütőedényből, de gondoskodjunk róla, hogy ne hűljenek ki. A sütőtál tartalmát öntsük egy lábasba, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy legalább 250 ml legyen. Ehhez öntsük hozzá a maradék créme fraiche-t, majd kezdjük el főzni. Ezt addig tegyük, míg megfelelően be nem sűrűsödik. Közben mossuk meg az újhagymát, és karikázzuk fel. Ha a mártás megfelelően besűrűsödött val és borssal ízesítsük, adjuk hozzá az újhagymát és a maradék turbolyát. Ha elkészültünk tálalhatjuk, fél halat adagonként. Köretként paradicsomsalátát és a korábban elkészített mártást kínáljuk hozzá.
Jó étvágyat.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Citrom- és grépfrútlekvár
Folyó víz alatt öblítsük át a gyümölcsöket, majd bőségesen engedjük fel vízzel, párolj...
Édesköménnyel töltött ravioli articsókaraguval
A lisztet gyúrjuk össze 3 tojással, 2 tojássárgájával, egy kis spenótlével, majd képezzün...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat