» saláta: » 30 g friss korianderlevél » 1 ferdén vékony szeletekre vágott, libanoni uborka » 1 evőkanál édes thai csiliszósz » 1 evőkanál ázsiai halszósz » 1 evőkanál rizsecet » 1 evőkanál mogyoróolaj » 150 g zsenge ázsiai zöldsaláta » halropogós: » 500 g szálka és bőr nélküli, fehér halfilé » 1 tojás » 2 vékonyra szeletelt mogyoróhagyma » 3 evőkanál thai piros currypaszta » 1 evőkanál kukoricaliszt » 1 evőkanál ázsiai halszósz » 2 evőkanál finomra vágott koriander » 2 kaffir lime finomra tépkedett levelei
Keverjük össze az ázsiai zöldsalátát, az uborkát és a koriandert egy tálban. Az édes csiliszószt, a halszószt, a rizsecetet és a mogyoróolajat is keverjük össze, majd öntsük a salátára. Rázzuk óvatosan össze.
Halropogós:
Tegyük robotgépbe a halat, a tojást, a currypasztát, a halszószt és a kukoricalisztet. Keverjük össze a géppel, amíg egyesülnek a hozzávalók. Keverjük bele a mogyoróhagymát, a koriandert és a limeleveket. Osszuk el 12 adagra. Melegítsünk olajat egy serpenyőben, és adagonként süssük meg a ropogósokat oldalanként 3-4 perc alatt.
Amikor elkészült a salátával tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom