A halra
citromlevet locsolunk, negyed órát állni hagyjuk, majd
sózzuk,
borsozzuk. A beáztatott zsemlét összekeverjük a darált hússal, a felaprózott
hagymával, a
gombával, a
tojással, a
mustárral és a
petrezselyemmel, majd ezzel megtöltjük a halat. A
szalonnát egy fóliára tesszük, rárakjuk a halat, majd becsomagolva 50 percig sütjük. Ekkor bevagdossuk, a nyílásokba tesszük a
sajtot, a párolólevet kiszedjük, majd még 5-10 percig sütjük. Eközben a
gomba levéből 2,5 decit a párolóléhez keverünk, a keményítővel besűrűsítjük, majd felforraljuk. Ekkor adjuk hozzá a
ketchupot,
sózzuk,
borsozzuk, majd kis tálkába töltjük. Végül a halat a
paradicsommal díszítve és a mártással kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>