Előkészítési idő: 40 perc
Teljes elkészítési idő: 15 perc
A
lazacszeletek becsomagolásához vágjunk fel egy sütőpapírt. 230°C-ra (gázsütőnél 8-as fokozat)melegítsük elő a sütőt. A
szezámmagokat kissé pirítsuk meg.
A
lazacokat mossuk meg és itassuk őket szárazra papírtörlővel. A
lazacszeleteket rakjuk a sütőpapír közepére.
Vékony szeletekre vágjuk fel a
gyömbért. Az új
hagymákat és a
zellerszárakat vágjuk fel rövid darabokra, majd hosszában finom csíkokra. Mindegyik
lazacszeletre rakjunk a
zeller és új
hagymacsíkokból és a
gyömbérszeletből is.
Egy kis edénybe keverjük össze a mirint, a dashigranulátumot és a tamarit. Melegítsük fel lassan, míg a granulátum szétolvad. A
lazaccsomagokra csepegtessük és szórjuk meg
szezámmaggal. A
lazacokat óvatosan csomagoljuk be. Hajtsuk fel a sütőpapír széleit, nehogy a lé kifolyjon. 12 percig süssük a csomagokat egy sütőtálra helyezve. (vagy amíg meg nem puhulnak) Ha a hal megsült, a sütőpapír felpuffad. Ne süssük túl, mert a
lazac könnyen kiszárad. Tálaljuk rögtön, különben tönkremehet a hal.
Megjegyzés:
A dashi a tamari és a mirin keleti élelmiszereket árusító szaküzletben szerezhető be.
Tápértékek adagonként:
20 g fehérje, 11g
zsír
0g szénhidrát, 0,5 g élelmi rost
85mg koleszterin, 935kJ (225kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>