Muszaka recept

Hány személyre: 6 adag

» 1 kg padlizsán
» étolajspray
» 400 g sovány darált bárányhús
» 2 fej hagyma, apróra vágva
» 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
» 400 g kozervparadicsom, darabolt
» 1 evőkanál felaprított friss kakukkfű
» 1 teáskanál felaprított friss oreganó
» 1 evőkanál paradicsompaszta
» 80 ml száraz fehérbor
» 1 babérlevél
» 1 teáskanál cukor
» A sajtszószhoz:
» 315 ml zsírszegény tej
» 2 evőkanál sima liszt
» 30 g csökkentett zsírtartalmú Cheddar- sajt, reszelve
» 250 g ricotta sajt
» csipet Cayenne- bors
» fél kávéskanál őrölt szerecsendió
Előkészítési idő:30 perc
Teljes elkészítési idő:1 óra 30 perc
1 A padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk fel. Egy nagy tálba tegyünk tésztaszűrőt, ebbe helyezzük a padlizsánokat, zzuk meg, majd hagyjuk állni 20 percet. Így megszabadulhatunk a keserű levétől.
2 Egy teflonserpenyőt vékonyan fújjunk be étolajspray- vel, és közepes hőfokon barnítsuk meg rajta a darált bárányhúst, majd tegyük félre.
3 Újra fújjuk be a serpenyőt étolajspray- vel, tegyük bele a hagymát, majd folyamatosan keverjük 2 percen át. Tegyünk bele 1 evőkanál vizet, hogy ne ragadjon le, adjuk hozzá a fokhagymát és süssük aranybarnára.
4 Egy szitán passzírozzuk át a paradicsomokat a levével együtt. A szitán fennakadt darabokat kidobhatjuk.
5 A húst tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a fűszernövényeket, az átpasszírozott paradicsompépet, a paradicsompasztát, a fehérbort, a babérlevelet, és a cukrot. Tegyünk rá fedőt, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Egy grillezőt melegítsünk elő.
6 A padlizsánszeleteket alaposan öblítsük le, majd itassuk szárazra, és helyezzük egy grill tálra, fújjuk be étolajspray- vel vékonyan, és magas hőmérsékleten grillezzük aranybarnára. Egy 1,5 liter térfogatú sütőedény aljába helyezzük a padlizsánok felét. Halmozzuk rá a húsos keverék felét, majd ismételjük meg a réteget.
7 180°C- ra melegítsük elő a sütőt(gázsütő esetén 4- es fokozat). A Készítsük el a szószt. Először egy kis edényben keverjük el a lisztet kevés tejjel. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a maradék tejet is, alacsony hőfokon amíg a tej el nem kezd gyöngyözni, besűrűsödni. A tűzről levéve keverjük hozzá a cheddar és ricotta sajtot, a Cayenne- borsot és a szerecsendiót. Öntsük a húsos ragúra a szószt, majd süssük addig amíg a sajt aranybarna nem lesz, a muszaka át nem forrósodik.
Tápértékek adagonként:
10 g fehérje, 10 g zsír
15 g szénhidrát, 5,5 g élelmi rost
25 mg koleszterin, 735 kJ (175 kcal)

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Karfiolos-mustáros lepény
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Keverjük össze a tojást, a tejet és a tejfölt. Adjuk hoz...
Lencseleves köménnyel
A felszeletelt hagymát üvegesre pároljuk az olajon, majd hozzákeverjük a zúzott fokhagymát é...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat