Előkészítési idő:30 perc
Teljes elkészítési idő:1 óra 30 perc
1 A
padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk fel. Egy nagy tálba tegyünk tésztaszűrőt, ebbe helyezzük a
padlizsánokat,
sózzuk meg, majd hagyjuk állni 20 percet. Így megszabadulhatunk a keserű levétől.
2 Egy teflonserpenyőt vékonyan fújjunk be étolajspray- vel, és közepes hőfokon barnítsuk meg rajta a darált bárányhúst, majd tegyük félre.
3 Újra fújjuk be a serpenyőt étolajspray- vel, tegyük bele a
hagymát, majd folyamatosan keverjük 2 percen át. Tegyünk bele 1 evőkanál vizet, hogy ne ragadjon le, adjuk hozzá a
fokhagymát és süssük aranybarnára.
4 Egy szitán passzírozzuk át a
paradicsomokat a levével együtt. A szitán fennakadt darabokat kidobhatjuk.
5 A húst tegyük vissza a serpenyőbe, adjuk hozzá a fűszernövényeket, az átpasszírozott
paradicsompépet, a
paradicsompasztát, a
fehérbort, a babérlevelet, és a cukrot. Tegyünk rá fedőt, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Egy grillezőt melegítsünk elő.
6 A
padlizsánszeleteket alaposan öblítsük le, majd itassuk szárazra, és helyezzük egy grill tálra, fújjuk be étolajspray- vel vékonyan, és magas hőmérsékleten grillezzük aranybarnára. Egy 1,5 liter térfogatú sütőedény aljába helyezzük a
padlizsánok felét. Halmozzuk rá a húsos keverék felét, majd ismételjük meg a réteget.
7 180°C- ra melegítsük elő a sütőt(gázsütő esetén 4- es fokozat). A Készítsük el a szószt. Először egy kis edényben keverjük el a
lisztet kevés
tejjel. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a maradék
tejet is, alacsony hőfokon amíg a
tej el nem kezd gyöngyözni, besűrűsödni. A tűzről levéve keverjük hozzá a
cheddar és ricotta
sajtot, a Cayenne-
borsot és a
szerecsendiót. Öntsük a húsos ragúra a szószt, majd süssük addig amíg a
sajt aranybarna nem lesz, a muszaka át nem forrósodik.
Tápértékek adagonként:
10 g fehérje, 10 g
zsír
15 g szénhidrát, 5,5 g élelmi rost
25 mg koleszterin, 735 kJ (175 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>