Előkészítési idő: 20 perc
Teljes elkészítési idő: 25 perc
A
szalonnáról a bőrt és a zsiradékot távolítsuk el. Kockázzuk fel nagyobb darabokra. Forrósítsunk olajat egy közepes méretű edényben. A
szalonnát, a lila
hagymát és a
fokhagymát adjuk hozzá és 5 percig főzzük gyakran megkeverve ill., amíg meg nem puhul a
szalonna és a
hagyma. A felszeletelt
gombát is adjuk hozzá és még 5 percig főzzük vagy amíg meg nem puhul.
A
tejet, a bor
sót és a petrezselymet öntsük egy edénybe. Egy evőkanál
vízzel keverjük simára a kukorica
lisztet és adjuk a tésztaszószhoz. Addig keverjük közepes hőmérsékleten, amíg besűrűsödik.
A tésztát al dente állagúra főzzük ki
sós
vízben. Miután a vizet leszűrtük róla tálaljuk a forró szósszal és a
parmezánsajt- forgácsokkal.
Megjegyzés:
Ha alacsony
zsírtartalmú ételt szeretnénk, akkor hagyjuk ki a
parmezánt.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 7g
zsír
80g szénhidrát, 9g élelmi rost
25mg koleszterin, 2085 kJ (500kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>