25 dkg
lisztből, a
tojássárgájából, olajból,
sóból és meleg
vízből rétestésztát készítünk, amelyet kb. fél órán át pihentetünk. A pihentetés útán vékonyra nyújtjuk, és akkorára szabjuk, hogy a tepsibe beleférjen.
Ezután elkészítjük a tölteléket: a maradék
liszthez adjuk a
tojásfehérjéket, ezt szétmorzsoljuk, és forró
vajon pirítjuk meg a morzsákat. Megvárjuk, amíg kihűl, majd hozzáadjuk a diót, és a
cukor felét.
A tepsit kikenjük
vajjal, belefektetünk egy réteg tésztát, erre tesszük a töltelék egy részét, és a megolvasztott
vajat ráöntjük. Erre újból egy réteg tésztát teszünk, majd tölteléket, és ezt addig csináljuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A legfelső rétegnek a tésztának kell lennie! A hűtőben pihentetjük, majd háromszögekre vágjuk fel, és így sütjük meg. Sütés közben 2 dl
vízhez adjuk a maradék cukrot, a vaníliarudat és a
citrom levét, ezt sziruposra főzzük, majd a megsült tésztát ezzel leöntjük. Egy órát állni hagyjuk, majd tálalhatjuk is, kevés porcukrot szórva a te
tejére.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>