Csirkés-sertéshúsos salátacsészék receptHány személyre:
» 2 fej jég
saláta» 30 dkg darált csirkehús
» 60 dkg darált sertéshús
» 1
tojás» 4 szál tisztított, aprított zöldhgyma
» 1 tk. frissen reszelt
gyömbér» 25 dkg leszűrt, aprított
vízi
gesztenye» 15 dkg felaprított sampinyon
gomba» 3/4 csésze barbecue-mártás
» 2 ek. olaj
» 1 tk. kukorica
liszt összekeverve
» 1 ek.
vízzel és
» 1 tk.
szójaszósszal
Vágjuk le a
saláta külső leveleit, majd vágjuk ki a torzsát. Tartsuk őket forró
víz alá, hogy szétváljanak a levelek. Burkoljuk konyharuhába, és tegyük a hűtőbe, hogy jó ropogós legyen.
Keverjük össze a csirkét,
hagymát, sertéshúst,
gyömbért,
vízi
gesztenyét és a
gombát. Adjuk hozzá a mártást, majd rakjuk egy serpenyőbe. Tegyük a forró
rácsra, majd öntsük bele az olajat és a húsos keveréket. Kevergetve pirítsuk 10 percig, amíg morzsás állagú nem lesz. Keverjük hozzá a
szójaszószt és a kukorica
lisztet, és addig pirítsuk, míg magába nem szívja a folyadékot. Rakjuk egy mély tálba.
Rendezzük el a
salátacsészéket a tányéron, tegyük mellé a tölteléket, és mindenki kedve szerint fogyaszthatja.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>