Keverjünk össze egy edényben 400 ml vizet, és 400 g cukrot. Forraljuk fel a cukros vizet, és főzzük 8 percig. Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a
citromlevet. Hagyjuk kihűlni a keveréket.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, majd
vajazzunk ki egy tepsit. Sodorjuk ki
lisztezett felületen a tésztát. Fektessük a tészta felét a tepsibe, és kenjük meg olvasztott
vajjal.
Verjük a
tojásfehérjét a maradék
cukorral kemény habbá. Keverjük bele a diót, 1 evőkanállal tegyünk félre, a sütemény megszórásához. Simítsuk a keveréket a tésztára, takarjuk le a másik lappal, majd nyomkodjuk le a tészta szélét.
Vágjuk egy éles késsel kb. 6*6 cm-es kockára. Kenjük meg egyenletesen a maradék
vajjal.
Süssük sütőben 1/2 óra alatt pirosra. Vegyük ki a sütőből és öntsük le a
cukorsziruppal. Szórjuk meg a félretett dióval.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>