A póré
hagymát tisztítsuk meg, folyó
víz alatt öblítsük át, csöpögtessük le és pároljuk meg
sós
vízben körülbelül fél óra alatt. Ezután 4 póré
hagymát göngyöljünk be egy
sonkával és helyezzük egy sütőtálba.
A
vajon futtassuk meg a
lisztet 4 perc alatt. A
tejhez adjuk a felvágott fél
hagymát és főzzük fel. Közben fűszerezzük
szerecsendióval,
sóval és
borssal. Szedjük ki a
hagymát, vegyük le a lángról és dolgozzuk hozzó a
vajas-
lisztet. Ezután takarékon rotyogtassuk 3 percig, majd szűrjük le, végül pedig kanalazzuk a tekercsekre. Hintsük meg a
sajttal és előmelegített sütőben negyed óráig pirítsuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>