A
tejet forraljuk fel, és hagyjuk kihűlni. A
tojást tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a
tojássárgákat. Verjük fel habverővel. Adjunk hozzá 30 dkg cukrot, és verjük, amíg habos lesz. Adjuk hozzá fokozatosan a
tejet és az
ananászlevet, állandóan kevergetve, lágy homogén krémet kapjunk, A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
Készítsük elő a karamellt. A cukrot 6 evőkanál
vízzel forraljuk fel, amíg világosbarna karamellt kapunk. Öntsük egy hosszúkás sütőformába. A
tojásos krémet öntsük rá, majd tegyük a formát egy másik
vízzel félig megtöltött edénybe. Tegyük 1 órára sütőbe. Amikor a kés szárazon kijön belőle kész van. Hagyjuk kihűlni, majd borítsuk egy tálra. Vágjuk fel az
ananászt négy darabra, és díszítsük vele.
Mindössze 1 és negyed óra alatt elkészül.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>