Alaposan megtisztítjuk a tintahalakat és összegöngyöljük, fogpiszkálóval rögzítjük.
A felvágott
hagymát üvegesre pároljuk és hozzáadjuk a zúzott
fokhagymát, majd az őrölt piros
paprikát,
lisztet. Egy percig takarékon folyamatosan kevergetjük, majd beledolgozzuk a
paradicsomot és a felvágott
almát. Borssal,
petrezselyemmel, köménnyel és
babérlevéllel ízesítjük. Letakarva megpároljuk, majd levesszük a tűzről és botmixerrel összekeverjük, ezután pedig átpasszírozzuk.
A tintahalak mindkét oldalát olajban kissé megpirítjuk, majd eltávolítjuk a fogpiszkálót és a
konyakban pároljuk. Hozzáöntjük a mártást és 20 percig így főzzük. A te
tejét
mandulával és
petrezselyemmel díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>