A jérce bőrét leszedjük, kicsontozzuk, a mellehúsát kiveregetjük, a többit a borjúhússal együtt finomra daráljuk. Összedolgozzuk a
tejszínnel,
liszttel,
tojássárgájával és a borral.
A répákat és a
zellert felkockázzuk,
vajat hevítünk, és megpároljuk. Kiszedjük, majd a
vajra rátesszük a kockákra vágott
gombát a zöldbor
sóval, és szintén megpároljuk. Utána az egészet a húshoz adjuk.
sózzuk,
borsozzuk, és beleforgatjuk a habbá vert
tojásfehérjét.
A jérce bőrét alufóliára tesszük, ráhelyezzük a mellet,
sózzuk, és rászórjuk a
zselatinport. A masszát a húsra helyezzük, feltekerjük, tepsibe tesszük, és aláöntjük a húslét. 40 percig pároljuk, majd ha kihűlt, fehér zománcmártást kenünk rá. Hűtőbe tessszük, majd ha megdermedt, felszeletelve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>