Kacsmell fűszeres szószban receptHány személyre: 4
» 15 g szárított fafül
gomba» 100 g üvegtészta
» 500 g zöld, sárga, piros hegyes
paprika» 700 g kacsamellfilé
» 80 g hámozott
mandula» 2 tk. sambal manis
» 2 ek. sambal szósz
» 6 ek.
szójaolaj
» 150 ml zöldségleves
» 100 ml
rizsbor
» 1-2 ek.
szójababkrém
» 2 póré
hagyma» 1 tk. barna
cukor vagy
méz» 2 tk. étkezési keményítő
» 1 ek. hideg
víz
Első lépésként a szárított
gombát beáztatjuk, majd a kacsamellfilét vékony szeletekre vágjuk és összekeverjük a sambal manissal. Keskeny csíkokra szeleteljük a
paprikát, a póré
hagymát 1 cm-es darabokra vágjuk, az előre beáztatott
gombát is felaprítjuk. A wokban felforrósított olajban megsütjük a
mandulát, majd kivesszük az olajból. Ebbe az olajba kerülnek bele a kacsaszeletek, melyeket kisülés után a serpenyő oldalfalára tolunk. A zöldségeket (
paprikát, póré
hagymát és
gombát) átsütjük, hozzákeverjük a levest, a
rizsbort és a
szójababkrémet. Az ízesítés barna
cukorral és sambal szósszal történik. Felfőzzük a zöldségeket a hideg
vízben már elkevert keményítővel. Beletesszük a
mandulát és az üvegtésztát. Tálaláskor a fűszeres szószban kínáljuk a megsült kacsamelleket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>