Rotik (indiai lepények)pikáns töltelékkel receptHány személyre: 4 személyre
» 37,5 dkg roti- vagy búza
liszt»
só» 3 ek. ghí (tisztított
vaj)
» 1
tojás» olaj
» 2 felaprított
mogyoróhagyma» 3 gerezd
fokhagyma» 2 tk. őrölt római
kömény» 1 tk. őrölt
kurkuma» 50 dkg darált marha- vagy bárányhús
» 3 apróra vágott piros
chilipaprika» 1
tojás» olaj a sütéshez
A
lisztet keverjük össze 1 tk.
sóval, reszeljünk bele 2 ek. ghít. A
tojást verjük fel 2,5 dl
vízzel, és öntsük a
liszthez, és keverjük össze. Gyúrjuk tésztává, csomagoljuk olajjal megkent tésztába, és pihentessük 2 órát. Forrósítsuk fel a maradék ghít, és pároljuk benne 5 percig a
hagymát. A
fokhagymát zúzzuk össze, és adjuk a
hagymához a római köménnyel és a
kurkumával együtt. Pácoljuk 1 percig. Adjuk hozzá a darált húst, és kevergetve pirítsuk meg. Tegyük bele a
chilit, és
sózzuk meg. A tésztát osszuk 12 adagra, és formáljunk belőle gombócokat. Nyújtsunk belőlük 15 cm átmérőjű lapokat. Fóliával takarjuk le. A második
tojást habarjuk össze. A wokot olajozzuk be, és fektessük bele A tésztát. Kenjük meg
tojással, és tegyünk rá 2 ek. tölteléket. Hajtsuk össze, széleit nyomkodjuk össze. A többit is csináljuk meg ugyanígy.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>