Pucoljuk meg a k
almárt. Vágjuk le a csápokat a szem alatt. Vágjuk fel a tintahal testét apró kockákra, a csápokat pedig kis darabokra.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, és süssük meg benne a
fokhagymát 3 perc alatt. Adjuk hozzá a tintahalat, a petrezselymet és a vörös
bors-őrleményt. Pároljuk lefedve alacsony tűzön 45 percig.
Öntsük a bor felét egy edénybe, adjuk hozzá a
paradicsomot, keverjük el és adjuk a tintahalhoz. Pároljuk még 20 percig,
sózzuk meg, majd öntsük fel forró
vízzel és pároljuk még 30 percig.
A tintahólyagokat felvágva keverjük a tintát a maradék borhoz, majd adjuk a szószhoz.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben, szűrjük le és adjuk a szószhoz.
Keverjük össze és tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc, főzési idő 1 óra 45 perc.
Nehézségi fok 3.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>