» 400 g rizottórizs » 300 g mirelit zöldségkeverék » 90 g kockára vágott, füstölt provolone vagy » más könnyű füstölt sajt » 90 g vaj » 60 g vékony szeletekre vágott, füstölt provolone » vagy más könnyű füstölt sajt » 1 l forró zöldségalaplé » 90 ml száraz fehérbor » 2 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A hagymát pároljuk puhára az olajon és 2 evőkanál vajon 3 perc alatt. Adjuk hozzá a rizst, és állandó kevergetés mellett főzzük 2 percig. öntsük bele a bort, és magas hőfokon 3 percig főzzük. A zöldségeket forgassuk a rizsbe, és fokozatosan öntsük fel az alaplével. Kevergetve főzzük, amíg a rizs magába szívja a levet. Kb. 15-18 perc. Húzzuk félre a tűzről, és a zöldséges rizshez keverjük hozzá a füstöltsajt-kockákat, a maradék vajat és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk. Helyezzünk a tetejére vékony szelet sajtot és tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom