Szalonnás marhaburger hagymalevárral receptHány személyre: 4 személyre
» A hamburgerekhez:
» 500 g darált marhahús
» fél
hagyma finomra vágva
» fél csésze friss kenyérmorzsa
» 2 gerezd
fokhagyma finomra vágva
» 1 ek. édes fűszer
paprika, fél tk.
só, fél tk. frissen őrölt
bors» További hozzávalók:
» 1 ek. extra szűz
olívaolaj» 4 szelet erős aromájú
sajt» 4 szelet húsos
szalonna félbe vágva
» 4
szezámmagos zsemle félbe vágva
» 1,5 csésze vegyes zöld
saláta» 4 savanyú
uborka felszeletelve
» fél csésze
hagymalekvár
» fél csésze füstös barbecue-szósz
» 2 ek. csípős
mustár
Keverjük össze robotgépben a darált húst, a
hagymát, a kenyérmorzsát, a
fokhagymát, a
paprikát, a
sót és a
borsot. Formáljunk a masszából 4 húspogácsát, és tegyük 1 órára a hűtőbe. Melegítsük elő a grillsütőt, majd kenjük meg a lapot olajjal, és süssük meg a pogácsákat. Sütés vége előtt tegyünk mindegyike egy szelet
sajtot, és olvasszuk meg egy kicsit. A
szalonnát is süssük meg. Grillezzük meg a zsemléket is.
Tegyünk a szemle aljára egy
salátát, rá a pogácsát, és a
szalonnát. Helyezzük rá a savanyú
uborkát, a
hagymalekvárt, a barbecue- szószt, és a
mustárt. Tegyük rá a te
tejét, és tálaljuk.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 4-5 perc.
Nehézségi fok: 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>