A tésztát sós, fokhagymás vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Eközben 5 deka vajat megolvasztunk, megpirítjuk benne a feldarabolt újhagymát, majd hozzáadjuk
A burgonyát apróra vágjuk, majd 2 dkg forró vajon, fedő alatt készre pároljuk. 5 dkg vajat felforrósítunk, hozzáadjuk a lisztet és a forró tejet, majd álland
A burgonyát héjában megfőzzük. A sonkát felaprítjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot és borssal ízesítjük. A megfőtt burgonyákat meghámozuk, az egyik oldal
A búzát egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sós vízben megfőzzük. A felét ledaráljuk, majd egy tálban elkeverjük a kukoricaliszttel, a tojással, a medveh
A laskagombát az olívaolajban megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy tálban összekeverünk 5 ek. olívaolajat, 3 ek. citromlevet, 1 tk. cukrot, a sót, borsot, a meté
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vágjuk apróra a hagymát, a burgonyát pucoljuk meg, és vágjuk karikára. Pároljuk meg a hagymát egy kevés olajon. A tojáso
A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Kevés liszttel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, és zúzott fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a tojást és a fela
A felszeletelt hagymát két kanál vajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk, a kakukkfűvel ízesítjük. Ezután négy kisebb jénaiba elosztjuk, a tejszínnel meglocsolj
Ugrás a lap tetejére >>