Egy turmixba tesszük az őrölt földi
mogyorót, a
chilipaprikát, a
mogyoróhagymát, a
fokhagymát, a
szójaszószt, a
lime levet, majd
sózzuk,
borsozzuk, és az egészet összeturmixoljuk. Ezután serpenyőben 5 percig főzzük, majd felöntjük nyolc kanál
vízzel, és lefedve fél óráig főzzük még. Eközben a
krumplit is megfőzzük, majd felszeleteljük, és eloszlatjuk a tányérokon. A répát lereszeljük, összekeverjük a babbal, majd a blansírozott zöldbabbal is. A tempét olajban megsütjük, majd a
krumplira tesszük a
salátával, a felezett
paradicsommal és
tojással együtt. Meglocsoljuk az öntettel, majd a
korianderrel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>