A meghámozott
hagymák te
tejéről és aljáról levágunk egy darabot, majd 2 l
sós,
citromhéjjal és
citromlével ízesített
vízben 20 percig főzzük. Amikor kihűlt, közepét óvatosan kiszedjük, és feldaraboljuk, majd hozzákeverünk 2 evőkanál olajat.
A sütőtököt felkockázzuk, a
rozmaringból pár levelet félreteszünk, a többit felaprítjuk, és a maradék olajon a tökkel együtt, lefedve megpároljuk.
A
hagymákat tepsibe tesszük, majd rétegezve belrakjuk a tököt és a felkockázott
sonkát. A te
tejére tök kerül.
A
tojássárgáját kikeverjük a
tejszínnel és a
sajttal, fűszerezzük, majd a
hagymára kanalazzuk. 220 fokon 15-20 percig sütjük.
A félretett
rozmaringgal díszítjük, rizzsel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>