Húst kis kockára vágjuk. Burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. Vörös
hagymát vékony csíkokra vágjuk, répát felkarikázzuk,
petrezselyemgyökeret felcsíkozzuk.
petrezselyemzöldet és a
tárkonyt apróra vágjuk. Tojásokat felütjük, fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. Bog
rácsban
zsírt hevítünk, megdinszteljük a
hagymát és hozzáadjuk a húst. Lepirítjuk, piros
paprikával megszórjuk,
sózzuk és jól összekeverjük. 1,5 liter
vízzel felöntjük, hozzáadjuk a
tárkonyt, és hagyjuk melegedni a levest. Burgonyát és répát az első forrás után beledobjuk és tovább főzzük.
Tojássárgáját elkeverjük a
tejföllel, kevés
lisztet adunk hozzá és összedolgozzuk. Ezt, folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk. Ezután
borssal és
tárkonyecettel fűszerezzük, majd megszórjuk
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>