A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 25 cm átmérőjű koszorúformát, vagy egy 3 literes gyümölcstortás tepsit. Addig verjük a cukrot, a krémsajto
Az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd lereszeljük. Hozzáadjuk a cukor felét és a citromhéjat, majd sűrűre főzzük.
A többi hozzávalóból, anny
A lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 75 g cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást és a felszeletelt vajat. Lágy tésztává dolgozzuk öss
A liszthez adjuk a tejfölt, a tojást és a rumot, majd annyi langyos sós vizet öntünk hozzá, hogy rétestészta állaga legyen. Kinyújtjuk, a közepére tesszük a
Keverjük ki a vajat a cukorral, adjuk hozzá a tojást, a tojássárgákat és a lisztet. Fedjük le, és tegyük 1 éjszakára a hűtőbe. Másnap tegyük sütőformáb
Az almát pucoljuk meg, magozzuk ki és vágjuk kockákra.
Egy tortaformát vajazzunk ki és béleljünk ki a héjától megszabadított szendvicskenyerekkel.
Az almát
Az almákat felszeleteljük, majd egy jénaiba tesszük, és hozzákeverjük a cukrot, a vajat, a narancshéjat,- és levet. Az egészet kb. 40 percre sütőbe toljuk. Ek
A mazsolát keverjük össze a rummal, és fél órát hagyjuk állni. A vajat vágjuk kis kockákra, és hagyjuk megpuhulni. Adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, a sót, é
Ugrás a lap tetejére >>