A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk.
Az almát megmossuk, hámozzuk, lereszeljük. A babánt egy villával összetörjük. Egy tálban ö
Egy tálban keverjük össze a sütőport, a lisztet, a fahéjat, a sót és a cukrot. Egy másik tálban keverjük össze az olajat a tojást és az aromát. A két tál
A lisztből, vajból, cukorból, sóból, borból és tejfölből tésztát gyúrunk, elfelezzük, majd kinyújtjuk. Egy tálban összekeverjük a citrom levét, héját
A vajat habosra verjük 200 g kristálycukorral, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal, a gyömbérrel, a kardamonnal, a tojásokkal, a liszttel és a sütőporral
A sütőporos lisztkupac közepébe mélyedést készítünk, majd beleteszünk 65 g cukrot, 1 vaníliás cukort, a tojást és a felszeletelt vajat. Alaposan összegyúr
Fogjunk 6 felfújtformát, és vonjuk be az oldalukat karamellel. Szórjuk bele a mazsolát, a morzsát és az apróra vágott almát. A tojást keverjük össze a cukorr
Összekeverjük a lisztet, a búzacsírát, a cukrot, a sót és fél teáskanálnyi narancshéjat. Hozzáadjuk a vajat, és addig daraboljuk, míg a massza durva morzsá
Egy serpenyőbe tesszük a hámozott, magozott feldarabolt almát és a citromhéjat, majd felöntjük az almalével, és főzni kezdjük. Hozzáadjuk a mazsolát, majd l
Ugrás a lap tetejére >>