Egy lábosban felforraljuk a 4 deci tejet a mézzel, a citromhéjjal, a vaníliával, a mák felével és a pálinkával, majd leszűrjük. A tejet elkeverjük a tojássa
Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd karikákra vágjuk. Ezután először borba, majd a palacsinta tésztába mártjuk, forró olajban kisütjük, és már kínál
Az apróra vágott aszalt almákat meglocsoljuk a calvadossal és félretesszük őket pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek. Miután a tejszínt felforraltuk,
A felszeletelt almát egy lábosba tesszük, hozzákeverjük a fahéjat, a cukrot, a vajat és a citromhéjat, majd az egészet addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ekö
Válasszuk egy a tojásfehérjéket a sárgáktól. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és magozzuk ki. Locsoljuk meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg. 1
Az almákat pucoljuk meg, reszeljük le, és pároljuk meg. 6 dkg vajat keverjünk habosra a porcukorral, a citromhéjjal, és egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat.
A meghámozott, kimagozott, felszeletelt almát puhára főzzük néhány perc alatt, majd pürésítjük. A tojásfehérjét felverjük a cukrokkal, majd beleforgatjuk a
Egy serpenyőbe tesszük a diót és a cukrot, karamellizáljuk, majd az egészet egyenletesen elkenjük egy sütőpapíron, és megvárjuk amíg megdermed. Ezalatt az al
Ugrás a lap tetejére >>