A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ki
vajazunk egy 25 cm átmérőjű koszorúformát, vagy egy 3 literes gyümölcstortás tepsit. Addig verjük a cukrot, a krém
sajtot és a Rama
margarint, míg könnyű, habos nem lesz. Egyesével hozzáadjuk a
tojásokat, és mindegyikkel elkeverjük.
Egy tálban összedolgozzuk a
lisztet, a kukorica
lisztet, a sütőport, a
fahéjat és a
sót. A cukros krémhez adagoljuk felváltva az
almalekvárból, whiskyből és vaníliás
cukorból készült krémet. Jól elkeverjük. Belekeverjük a diót. Az egészet kanállal belerakjuk a formába, egyenletesen eloszlatjuk. 60 percig sütjük, majd 10 percig hagyjuk a formában hűlni, végül kiborítjuk a
rácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd krémes masszával díszítjük.
Krémes máz: Egy tálban összekeverünk 2,5 dl porcukrot, 4.-5 teáskanál
tejet, 1,5 teáskanál kukoricalét és 1/4 teáskanál vaníliás cukrot vagy bourbon whiskyt, majd alaposan elkeverjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>