Az egész
tojásokat 4 evőkanál meleg
vízzel felverjük, majd hozzáadunk 200 g cukrot, az esszenciát, a
liszteket, a
kakaóport és a sütőport. A simára kevert masszát egy kibélelt tortaformába öntjük és előmelegített sütőben 180-200°C-on 30 percig sütjük. Miután megsült és kihűlt, 3 egyforma lapra vágjuk és meglocsoljuk 3 evőkanál rummal. A
tejszínből és a maradék
cukorból kemény habot verünk, majd beleforgatjuk a
mogyorót és a
fahéjat. Ezzel a krémmel megkenünk két lapot, egymásra rakjuk őket, majd rátesszük a harmadik lapot. A por
cukor és a maradék rum keverékének egy negyedét megfestjük piros ételfestékkel és nyomózsákba töltjük. A többi mázzal bevonjuk a tortát, majd a piros mázzal becsíkozzuk és
cukorvirágokkal díszítjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>