A sütőporos
lisztből kupacot készítünk mélyedéssel a közepén, beletesszük az apróra vágott
vajat, a
sót és 100 ml hideg vizet, majd sima tésztává gyúrjuk. Ezután a tésztát kb. 32x22 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd az egyharmadát középre hajtjuk és ráhajtjuk a másik harmadát, végül óvatosan újrasodorjuk. Addig ismételjük, amíg 6 réteget kapunk, ezután hűtőbe tesszük. A tésztát 3 részre vágjuk és mindegyik részt kinyújtjuk és mindegyikből kivágunk 3 darab 28 cm-es átmérőjű kört. A lapokat bevizezett sütőlapra tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig sütjük. A kukorica
lisztet összekeverjük 5 evőkanál borral, majd a megmaradt bort, cukrot,
citromhéjat és
citromlevet felforraljuk, majd hozzákeverjük a kukorica
lisztes bort. A tűzről levéve hozzákeverjük a
tojássárgájákat. A barackot blansírozzuk, majd hideg
víz alá tartjuk. A héját lehámozzuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és a gyümölcsök kétharmadát félrerakjuk. A maradékot felkockázzuk és meglocsoljuk likőrrel. A lekvárt felöntjük 4 evőkanál
vízzel, felforraljuk és 6 percig alacsony lángon továbbfőzzük. 2 tésztalap mindkét oldalát bekenjük a meleg lekvárral, a harmadik lapnak csak az egyik oldalát. 100 ml
tejszínből vert kemény habot összekeverjük a kockázott barackkal. Egy kapcsos tortaformába beletesszük a lapot, melynek csak az egyik oldala van bekenve úgy, hogy a bekent része felül legyen. A habos barackkockák felét rátesszük és betakarjuk egy lappal. Ezt megismételjük. A
pálinkát, a baracklevet és 2 evőkanál lekvárt összekeverünk. A beáztatott
zselatint olvadásig forraljuk, majd hozzáadjuk a
pálinkás keverékhez. A félbevágott gyümölcsöket a kerek felükkel felfelé ráhelyezzük a torta te
tejére és ráöntjük a zselénket, majd hűtőbe tesszük. A megmaradt
tejszínt kemény habbá verjük és bevonjuk vele a torta oldalát és a te
tejének a peremét. A csokilapokat a torta szélére nyomkodjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>