Sárgabaracktorta recept

Hány személyre: 8

» 250 g búzaliszt
» 200 g vaj
» egy csipet
» 50 g kukoricaliszt
» 275 ml fehérbor
» 100 g kristálycukor
» 2 citrom leve
» 1 citrom reszelt héja
» 2 tojássárgája
» 1 kg nyers sárgabarack
» 4 evőkanál baracklikőr
» 8 evőkanál sárgabaracklekvár
» 500 ml tejszín
» 2 evőkanál zselatinpor vagy 1 zselatinlap
» 4 evőkanál barackpálinka
» 4 evőkanál baracklé
» 150 g négyszögletes csokoládélapocska
A sütőporos lisztből kupacot készítünk mélyedéssel a közepén, beletesszük az apróra vágott vajat, a t és 100 ml hideg vizet, majd sima tésztává gyúrjuk. Ezután a tésztát kb. 32x22 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd az egyharmadát középre hajtjuk és ráhajtjuk a másik harmadát, végül óvatosan újrasodorjuk. Addig ismételjük, amíg 6 réteget kapunk, ezután hűtőbe tesszük. A tésztát 3 részre vágjuk és mindegyik részt kinyújtjuk és mindegyikből kivágunk 3 darab 28 cm-es átmérőjű kört. A lapokat bevizezett sütőlapra tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig sütjük. A kukoricalisztet összekeverjük 5 evőkanál borral, majd a megmaradt bort, cukrot, citromhéjat és citromlevet felforraljuk, majd hozzákeverjük a kukoricalisztes bort. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgájákat. A barackot blansírozzuk, majd hideg víz alá tartjuk. A héját lehámozzuk, kettévágjuk, eltávolítjuk a magját és a gyümölcsök kétharmadát félrerakjuk. A maradékot felkockázzuk és meglocsoljuk likőrrel. A lekvárt felöntjük 4 evőkanál vízzel, felforraljuk és 6 percig alacsony lángon továbbfőzzük. 2 tésztalap mindkét oldalát bekenjük a meleg lekvárral, a harmadik lapnak csak az egyik oldalát. 100 ml tejszínből vert kemény habot összekeverjük a kockázott barackkal. Egy kapcsos tortaformába beletesszük a lapot, melynek csak az egyik oldala van bekenve úgy, hogy a bekent része felül legyen. A habos barackkockák felét rátesszük és betakarjuk egy lappal. Ezt megismételjük. A pálinkát, a baracklevet és 2 evőkanál lekvárt összekeverünk. A beáztatott zselatint olvadásig forraljuk, majd hozzáadjuk a pálinkás keverékhez. A félbevágott gyümölcsöket a kerek felükkel felfelé ráhelyezzük a torta tetejére és ráöntjük a zselénket, majd hűtőbe tesszük. A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük és bevonjuk vele a torta oldalát és a tetejének a peremét. A csokilapokat a torta szélére nyomkodjuk.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Hájas kifli
Az élesztőt a tejben megkelesztjük. A hájat összemorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a toj...
Vörösboros nyúlpörkölt
Először készítsük el a páclevet. A bort keverjük össze a konyakkal, az ecettel, a borssal é...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat