A megtisztított csirkét daraboljuk fel és pácoljuk be
sóval,
borssal,
fahéjjal, az összevágott
hagymával,
mézzel és az édes
fehérborral. Jól keverjük össze, takarjuk le, tegyük hűtőbe és pihentessük fél napon át.
A fügét pucoljuk meg, facsarjuk rá a
citromot és vágjuk cikkelyekre.
A csirke mindkét oldalát pirítsuk meg az olajon, majd dolgozzuk hozzá az összevágott
mogyoróhagymákat, az alaplevet, a páclét és a muskotályos bort. Helyezzünk rá fedőt és takarékon fél óráig pároljuk. Ezután
zsírtalanítsuk, rotyogtassuk 5 percig, adjuk hozzá a fügét és ízesítsük
sóval, valamint
borssal. A végén keverjük hozzá a
vajat és 5 perc alatt készre főzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>