A
tojásokat 4-5 evőkanál forró
vízzel felverjük, elektromos keverőgépet használva. Ezután hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, majd 2 percig verjük. A búza
liszt és kukorica
liszt felét beledolgozzuk a
tojásos keverékbe. Az elektromos keverő alacsony fokozatán sima tésztává keverjük. Ezután beletesszük a
liszt másik felét is. Egy 28 cm-es, sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben 180-200°C-on 30-35 percig sütjük. Az elkészült és kihűlt tésztát 2 egyforma lapra vágjuk. Az így kapott lapokat kapcsos tortaformába tesszük. A beáztatott
zselatint olvadásig melegítjük. A barackokat forrásban lévő
vízbe tesszük pár percre, majd hideg
víz alatt lehűtjük őket. A meghámozott barackokból 5-öt félreteszünk. A többi barackot leturmixoljuk, majd összekeverjük a
citromlével, a likőrrel, a vaníliás
cukorral és a
zselatinnal. A félrerakott barackokat elfelezzük és kimagozzuk, majd az első tésztalapra tesszük. Ezután rákenjük a krémet és rátesszük a másik lapot. A marcipánt, a
citromlekvárt és a porcukrot összegyúrjuk, és a kétharmadát a torta méretére nyújtjuk. A marcipánt a te
tejére tesszük, a maradék egyharmadból pedig egy sávot készítünk, amivel beborítjuk a torta oldalát. A
csokoládés
mogyorókrémet gőz felett megolvasztjuk, majd bevonjuk vele a tortánkat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>