Fehér csokoládés karácsonyi torta receptHány személyre: 12
» 25 dkg
vaj» 1 kk. vaníliaeszencia
» 25 dkg por
cukor» 5
tojás» 18 dkg
liszt» 18 dkg sütőporos
liszt» 2
narancs leve és héja
» 12 dkg aszalt sárgabarack, aprítva
» 6 dkg
mandula, feldarabolva
» 6 dkg
mogyoró, elfelezve
» 12 dkg
vaj» 22 dkg por
cukor» 2 ek.
narancslikőr
» 1
citrom reszelt héja és leve
» 3 ek. sárgabarackdzsem
» 45-45 dkg fehér marcipán és fehér
csokoládé» 18 dkg kandírozott
narancshéj
» 12 dkg félédes
csokoládé» mag nélküli szőlő és aszalt sárgabarack a díszítéshez
Egy tálban összekeverjük a
vajat, a cukrot, az eszenciát, a
tojásokat, 3 kanál
narancslevet, 1 kanál
narancshéjat, majd a
lisztet is hozzáadjuk a
mogyoróval, a
mandulával, a barackkal együtt. Az egészet egy ki
vajazott tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 175 C-on kb. fél órát sütjük. Eközben egy tálban a
vajhoz keverjük a likőrt, a
citrom héját és levét, majd ezzel megtöltjük a hosszában elfelezett tortát. A lekvárt megmelegítjük, a torta te
tejére és oldalára kenjük, majd a marcipánt a
cukorral átgyúrjuk, kinyújtjuk, és bevonjuk vele a tortát. A fehér
csokoládét megolvasztjuk, a tortára folyatjuk, majd elkenjük, hogy egyenletes legyen, és hűtőbe tesszük, amíg teljesen megköt. Eközben a csokit megolvasztjuk, belemártjuk a kandírozott
narancshéjak, a szőlőszemek és a barackok egyik felét, majd megvárjuk, amíg megköt.. Ezután ezekkel díszítjük a tortát, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>