A citrushéjakat a likőrben érleljük kb. egy órán keresztül. Eközben 6 deci tejbe tesszük a vaníliarúd belsejét és a citromhéjat, majd így felforraljuk. A r
Egy tálban keverjük habosra a vajat, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojásokkal. Robotgéppel keverjünk el kevés tejet a túróban, majd dolgozzuk bele a
A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk ketté, utóbbit verjük kemény habbá a sóval és a fele cukorral. A tojássárgákat ugyancsak habosra verjük a víz
Sütőt előmelegítjük. Formát kivajazzuk és morzsával megszórjuk. Narancs héját lereszeljük. Liszthez hozzáadjuk a sütőport. Tojásokat szétválasztjuk, feh
Egy lábosba tesszük a rizst, a barackot, a sót, a citromhéjat, 4 ek. édesítőt és a tejet, majd kb. 20 percig főzzük. Eközben a zselatint egy deci vízben felme
Barackot apró darabokra vágjuk. Rizst tejjel, sóval, citromhéjjal, 4 ek. édesítővel és a barackkal feltesszük főni. Puhára főzzük. Zselatint elkeverjük 1 dl
Bögrében szétmorzsoljuk az élesztőt, 1 tk. cukorral, 1 dl langyos tejjel és egy kevés liszttel összekeverjük és kovászt kelesztünk. Mikor repedezni kezd, öss
A tojásfehérjéket három ek. vízzel, a sóval és a porcukor felével habbá verjük. A tojássárgájákat alaposan elkeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cuk
Ugrás a lap tetejére >>