A citrushéjakat a likőrben érleljük kb. egy órán keresztül. Eközben 6 deci
tejbe tesszük a vaníliarúd belsejét és a
citromhéjat, majd így felforraljuk. A
rizst egy liter
sós
vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük, és a
tejbe keverjük. Addig főzzük, amíg pépes állagú lesz. Eközben a maradék
tejet felforrósítjuk, belekeverjük a
tojássárgáját és a cukrot, majd beleöntjük a feloldott
zselatint is. A felvert
tejszínt, a citrushéjakat, az
ananászt és a csokit a
rizshez keverjük, majd beleforgatjuk a
zselatinos keveréket is. Az egészet egy kuglófformába tesszük, majd éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap tálra borítjuk, és csokival megszórva kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>