Bögrében szétmorzsoljuk az élesztőt, 1 tk.
cukorral, 1 dl langyos
tejjel és egy kevés
liszttel összekeverjük és kovászt kelesztünk. Mikor repedezni kezd, összekeverjük a
liszttel. Hozzáadjuk az 50g kristálycukrot, 50 g Rama
margarint, 1 dl
tejet, fél dl
tejszínt, 1 egész
tojást, 2
tojássárgáját, egy csomag vaníliás cukrot, reszelt
citromhéjat és egy kevés rumot. Összekeverjük, míg hólyagos nem lesz. Pihentetjük, majd összehajtogatjuk, és fél cm vastagra kinyújtjuk.
Töltelék:2 dl
tejet 50 g
vajjal, 200 g kristály
cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a morzsával elkevert diót,
fahéjat, mazsolát és ismét felforraljuk, majd lehűtjük. Tésztát megkenjük töltelékkel, majd felcsavarjuk. Formába helyezzük és tovább kelesztjük. Felvert
tojássárgájával megkenjük és 60 percig sütjük. Lekvárral kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>