» 2 ek. földimogyoró- vagy zöldségolaj » 2 gerezd fokhagyma zúzva » 1 kis piros színű chili, kimagozva, felszeletelve » 2 ek. barnacukor » 2 ek. világos szójaszósz » 175 g ropogós mogyoróvaj » 1 ek. citromlé » 100 ml kókusztej » só és frissen őrölt bors
Az olajat melegítsük fel, és közepes lángon süssük meg benne a fokhagymát és a csilit 2-3 percig. Adjuk hozzá a cukrot és a szójaszószt, és a cukor feloldódásáig keverjük.
A mogyoróvajat keverjük össze a citromlével, majd öntsük hozzá a kókusztejet. Forraljuk fel, és lassú tűzőn kevergetve 10 percig főzzük. Ízesítsük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 20-25 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom