Aszalt gyümölcsös kalács receptHány személyre: 6 személyre
» 300 g aszalt füge, mazsola és sárgabarack
» 75 g dió,
mandula, fenyőmag,
mogyoró» 3,5 ek. rum
» 2
tojás» 1/3 csésze meleg
tej» 4 ek. olvasztott
vaj» 2 ek.
narancsvirág
víz» 2 csésze
liszt» 1 tk. szárított sütőélesztő
» 8 tk. kristály
cukor»
só
Tegyük kenyérsütő gépbe 1 felvert
tojást, a
tejet, a
vajat, a
narancsvirágvizet. Adjuk hozzá a
lisztet, az élesztőt, a kristálycukrot és egy csipet
sót. Szórjuk bele az aszalt gyümölcsöket, a magokat, és adjuk hozzá a rumot. Dagasszuk meg.
Amikor elkészült vegyük ki a tésztát, formáljunk belőle kör alakot, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Kenjük meg a másik
tojással, és szórjuk meg a te
tejét a durva kristály
cukorral. Kelesszük 1 órát, majd süssük meg 180 fokon 20 perc alatt.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 20 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>