» 1,5 kg érett paradicsom » 4 dl zöldségalaplé » 3 ek. aszaltparadicsom-püre » 2-3 ek. balzsamecet » 2-3 ek. finomítatlan barnacukor » egy maréknyi bazsalikomlevél » só és bors » A díszítéshez: » tejföl
A paradicsomokat forró vízbe mártjuk és lehúzzuk a héját. Felöntjük a zöldséglevessel, felfőzzük és takarékon még további 10 percig rotyogtatjuk. Hozzádolgozzuk az ecetet, a paradicsompürét, a cukrot és még 2 percig pároljuk. Közben a bazsalikommal, sóval és borssal fűszerezzük. Hagyjuk kihűlni, turmixoljuk és felhevítjük. Tálaláskor tejföllel és bazsalikomlevéllel díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom