A megtisztított gyöngytyúkra tűzdeljük a
szalonna szeleteket, majd ami megmaradt, azt felcsíkozzuk, és egy jénaiba tesszük. Erre rakjuk a húst, majd leöntjük a felforrósított olajjal. Kevés vizet öntünk alá, majd így párolni kezdjük. Amikor teljesen megpuhult, megpirítjuk, majd kivesszük a sütőből. A sütés közben keletkezett
zsírban megpároljuk a
gombát, majd hozzáadjuk a felszeletelt
sonkát, egy kanál
lisztet és kevés
sót. Így megpirítjuk, felöntjük egy dl
vízzel, majd
borsozzuk, a
szerecsendióval ízesítjük. Eközben a tyúkot feldaraboljuk, körberakjuk a
citromkarikákkal, majd leöntjük a mártással. Ízlés szerint valamilyen körettel kínáljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>